Al vanaf het begin houdt Van Boven zich bezig met de ontwikkeling en productie van lichtkoepels, opstanden en alle bijbehorende accessoires. Het complete leveringsprogramma omvat vele soorten en maten. Ten opzichte van de standaard koepel heeft deze koepel het unieke aluminium omrandingsprofiel. In combinatie met dit profiel heeft Van Boven een uniek bevestigingssysteem ontwikkeld welke zorgt voor een spanningsvrije en snelle bevestiging van de koepel op de opstand. Na montage is de koepel vrijwel niet meer van de opstand te verwijderen.

 

standaard lichtkoepels plus in acrylaat

Van Boven Plus lichtkoepels worden standaard geproduceerd uit hoogwaardig polymethylmethacrylaat (P.M.M.A.). Deze glasheldere kunststof, beter bekend onder de merknamen Plexiglas® en Perspex®, heeft een zeer hoge lichttransmissie en een uitstekende weerbestendigheid.

 

hoog slagvaste koepels in polycarbonaat

Voor toepassingen met een hoger risico op vandalisme of inbraak, levert Van Boven de Novolite Plus Pantserkoepel. De Pantser Lichtkoepels wordt vervaardigd uit glashelder polycarbonaat (Makrolon® en Lexan®). Een van de belangrijkste producteigenschappen van dit materiaal is dat het vrijwel onbreekbaar genoemd mag worden. Het unieke omrandingsprofiel in aluminium. De meest in het oog springende karakteristiek van de Van Boven Plus lichtkoepel is echter het aluminium omrandingsprofiel. Het aluminium omrandingsprofiel wordt standaard in een witte kleur gemoffeld. In combinatie met dit profiel heeft Van Boven een uniek bevestigingssysteem ontwikkeld waardoor de Van Boven Plus lichtkoepel, door het ontbreken van beugels of schroeven, geheel spanningsvrij en supersnel op de opstand wordt bevestigd en na montage vrijwel niet meer van de opstand is te verwijderen. Hiermede is de Van Boven Plus lichtkoepel ongetwijfeld de meest inbraakveilige lichtkoepel op de markt. Ook voorkomt het aluminium omrandingsprofiel beschadigingen aan de koepel tijdens transport, opslag en montage.

natuurlijke ventilatie

Van Boven Plus lichtkoepels kunnen niet alleen zorgen voor natuurlijk licht in donkere ruimten, ze kunnen ook uitstekend dienst doen als middel tot natuurlijke ventilatie. Ook hier biedt Van Boven de keus uit een aantal standaardoplossingen. Met name voor toepassing van lichtkoepels in natte ruimten, zoals keukens, bijkeukens, bad- en doucheruimten worden ventilerende lichtkoepels voorgeschreven.

 

garantie

Van Boven lichtkoepels, ventilatie ramen en opstanden worden, mits volgens voorschriften gemonteerd en schoongemaakt gegarandeerd voor een periode van 10 jaar.

 

Bel, mail ons gerust voor meer informatie over onze lichtkoepel plus en de mogelijkheden. Technische informatie en toebehoren van lichtkoepel plus staan vermeld in onze prijslijst lichtkoepels.

 

 

novoclear

Novoclear de kant-en klare reiniger voor lichtkoepels, lichtstraten of kunststof golfplaten.

lees verder

 

bevestiging

Al vanaf het begin houdt Van Boven zich bezig met de ontwikkeling en productie van lichtkoepels, opstanden en alle bijbehorende accessoires. het complete leveringsprogramma omvat vele soorten en maten. Ten opzichte van de standaard koepel heeft deze koepel het unieke aluminium omrandingsprofiel. In combinatie met dit profiel heeft Van Boven een uniek bevestigingssysteem ontwikkeld welke zorgt voor een spanningsvrije en snelle bevestiging van de koepel op de opstand. Na montage is de koepel vrijwel niet meer van de opstand te verwijderen. Dit maakt de pluskoepel ongetwijfeld de meest inbraakveilige lichtkoepel op de markt.

 

opstanden

AVP opstanden

Deze zijn voor een optimale isolatie dubbelwandig uitgevoerd. hoogtemaat 15 cm en 30 cm. Flensbreedte 6 cm en 12 cm (breedtflens). De opstanden zijn voor een goede hechting met de dakbedekking voorzien van een geprofileerde buitenzijde. AVP-opstanden zijn volledig recyclebaar.

 

polyester opstanden

Deze zijn dubbelwandig uitgevoerd met een vulling van polyurethaan-hardschuim. De buitenzijde is voor een optimale hechting van de dakbedekking ruw uitgevoerd en afgewerkt met een weerbestendige topcoating.

 

standaarduitvoering polyester opstand

 • type H15 (daksparing=dagmaat D + 25 cm)
 • Type E15/30/50 (daksparing=dagmaat D + 20 cm)

 

speciale uitvoeringen polyester opstand (prijzen op aanvraag)

 • opstanden met PVC hechtstrip
 • opstanden met geïsoleerde onderflens
 • opstanden met afwijkende wandisolatie
 • Noorderlicht opstanden
 • opstanden met aansluiting voor golf- of damwandprofiel
 • dagkantkokers

 

novoclear

Novoclear de kant-en klare reiniger voor uw lichtkoepels, lichtstraten of kunststof golfplaten.

lees verder

 

accessoires

opengaande  systemen

Van Boven Standaard lichtkoepels kunnen worden uitgerust met een dubbelwandig AVP ventilatieraam in een normale of versterkte uitvoering. Dit afhankelijk van de gekozen koepelafmetingen. Naast deze AVP ramen zijn er ook aluminium ramen leverbaar. De montage van de koepel op het raam is gelijk aan de rechtstreekse montage op de opstand. Voor het openen van het raam onderscheiden we drie systemen: handmatig, elektrisch of pneumatisch. Kleine maten koepels worden enkelvoudig bediend, de grote maten met een tandem mechanisme.

 

RWA luiken

Onze Rook en Warmte Afvoer luiken (RWA) zijn getest volgens de Europese normering EN 12101-2:2003.

Van Boven RWA-systemen voor Standaard koepels zorgen er voor dat de rook en warmte in geval van brand binnen de brandcompartimenten van het gebouw op een adequate manier worden afgevoerd waardoor:

 • mensenlevens gespaard worden, doordat de vluchtroutes goed beveiligd zijn tegen rook- en warmte opbouw;
 • de gebouw constructie beter beschermd wordt, doordat de temperatuur opbouw zich minder snel ontwikkeld;
 • directe brandschade aan de inventaris wordt verminderd, doordat de brand zich minder snel door het gebouw verplaatst;
 • de brandweer sneller en doelgerichter kan opereren.

 

doorvalbeveiliging

Voor extra zekerheid tegen doorvallen en inbraak kan op maat een Van Boven doorvalbeveiliging/anti-inbraakrooster geleverd worden, welke in de dagmaat of daksparingsmaat aan de opstand bevestigd wordt. Van Boven anti-inbraakroosters hebben een SKG-keur en voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.

 

prijslijst lichtkoepels | brochure

In onze prijslijst lichtkoepels hebben we naast  informatie over onze lichtkoepels ook informatie over onze accessoires en technische gegevens toegevoegd.

 

It appears you don't have Adobe Reader or PDF support in this web browser.

Click here to download the PDF

novoclear

Novoclear de kant-en klare reiniger voor uw lichtkoepels, lichtstraten of kunststof golfplaten.

lees verder

 

© Van Boven Kunststoffenindustrie