Een Van Boven standaard lichtkoepel is geheel geproduceerd uit hoogwaardig acrylaat of polycarbonaat en is voorzien van een schroefbevestigingssysteem. Alle lichtkoepels kunnen geleverd worden met diverse ventilatiesystemen. Van eenvoudige handbediende tot uitgebreide rook- en warmteafvoersystemen. Uiteraard leveren we ook bij onze lichtkoepels opstanden en alle andere bijbehorende accessoires.

 

materiaal lichtkoepels

Omdat Van Boven een hoge kwaliteitsnorm hanteert, wordt bij de productie van de Van Boven Standaard koepels gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Van Boven Standaard lichtkoepels worden vervaardigd uit acrylaat (PMMA) of slagvast polycarbonaat (PC) in een glasheldere of opaalkleurige uitvoering. Er kan gekozen worden uit enkelwandige, dubbelwandige en driewandige koepels. Bij dubbelwandige opaalkleurige koepels is de binnenschaal in principe glashelder uitgevoerd. Naast helder en opaal zijn ook gekleurde lichtkoepels op aanvraag leverbaar.

 

soorten

Van Boven Standaard lichtkoepels worden in diverse maten geleverd en zijn zowel in ronde, vierkante als rechthoekige uitvoering verkrijgbaar. Daarnaast onderscheiden we nog bolle en piramidale vormen. Bij de piramide koepels bedraagt de hoek van het schuine vlak met het dakvlak ca. 34°.

garantie

Van Boven lichtkoepels, ventilatie ramen en opstanden worden, mits volgens voorschriften gemonteerd en schoongemaakt gegarandeerd voor een periode van 10 jaar.

 

Bel, mail ons gerust voor meer informatie over onze lichtkoepel en de mogelijkheden. Technische informatie en informatie over onze opstanden staan vermeld in onze prijslijst lichtkoepels.

 

novoclear

Novoclear de kant-en klare reiniger voor lichtkoepels, lichtstraten of kunststof golfplaten.

lees verder

 

accessoires

opengaande  systemen

Van Boven Standaard lichtkoepels kunnen worden uitgerust met een dubbelwandig AVP ventilatieraam in een normale of versterkte uitvoering. Dit afhankelijk van de gekozen koepelafmetingen. Naast deze AVP ramen zijn er ook aluminium ramen leverbaar. De montage van de koepel op het raam is gelijk aan de rechtstreekse montage op de opstand. Voor het openen van het raam onderscheiden we drie systemen: handmatig, elektrisch of pneumatisch. Kleine maten koepels worden enkelvoudig bediend, de grote maten met een tandem mechanisme.

 

RWA luiken

Onze Rook en Warmte Afvoer luiken (RWA) zijn getest volgens de Europese normering EN 12101-2:2003.

Van Boven RWA-systemen voor Standaard koepels zorgen er voor dat de rook en warmte in geval van brand binnen de brandcompartimenten van het gebouw op een adequate manier worden afgevoerd waardoor:

 • mensenlevens gespaard worden, doordat de vluchtroutes goed beveiligd zijn tegen rook- en warmte opbouw;
 • de gebouw constructie beter beschermd wordt, doordat de temperatuur opbouw zich minder snel ontwikkeld;
 • directe brandschade aan de inventaris wordt verminderd, doordat de brand zich minder snel door het gebouw verplaatst;
 • de brandweer sneller en doelgerichter kan opereren.

 

doorvalbeveiliging

Voor extra zekerheid tegen doorvallen en inbraak kan op maat een Van Boven doorvalbeveiliging/anti-inbraakrooster geleverd worden, welke in de dagmaat of daksparingsmaat aan de opstand bevestigd wordt. Van Boven anti-inbraakroosters hebben een SKG-keur en voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.

 

 

 

bevestiging

Het bevestigingssysteem van Van Boven Standaard lichtkoepels is afgestemd op een snelle en eenvoudige montage. De koepels zijn voorzien van een hoogwaardig schroefsysteem welke een waterdichte bevestiging garandeert. Dit systeem bevat een EPDM dichtingsring. De bevestigingen worden dus niet op de lichtkoepel gelijmd, zodat er rondom de bevestigingen geen spanningsbarsten kunnen optreden. Een PE band aan de onderzijde zorgt voor een perfecte aansluiting met de opstand. Afstandsringen zorgen voor een gedoseerde compressie van het PE dichtingsband en voorkomen breuk van de lichtkoepelrand, omdat de door montage ontstane spanning direct wordt doorgevoerd naar de opstand.

 

opstanden

AVP opstanden

Deze zijn voor een optimale isolatie dubbelwandig uitgevoerd. hoogtemaat 15 cm en 30 cm. Flensbreedte 6 cm en 12 cm (breedtflens). De opstanden zijn voor een goede hechting met de dakbedekking voorzien van een geprofileerde buitenzijde. AVP-opstanden zijn volledig recyclebaar.

 

polyester opstanden

Deze zijn dubbelwandig uitgevoerd met een vulling van polyurethaan-hardschuim. De buitenzijde is voor een optimale hechting van de dakbedekking ruw uitgevoerd en afgewerkt met een weerbestendige topcoating.

 

standaarduitvoering polyester opstand

 • type H15 (daksparing=dagmaat D + 25 cm)
 • Type E15/30/50 (daksparing=dagmaat D + 20 cm)

 

speciale uitvoeringen polyester opstand (prijzen op aanvraag)

 • opstanden met PVC hechtstrip
 • opstanden met geïsoleerde onderflens
 • opstanden met afwijkende wandisolatie
 • Noorderlicht opstanden
 • opstanden met aansluiting voor golf- of damwandprofiel
 • dagkantkokers

 

polyester opzetstukken

In bestaande situaties kunnen polyester opzetstukken gemonteerd worden op de bestaande opstanden. Hierdoor wordt de opstand standaard verhoogt met 15 cm, uiteraard zijn ook andere hoogten leverbaar. Bestaande koepel en opstand kunnen zo verwerkt worden in het renoveren dak. Eventueel kan er een ventilatiesysteem ingebouwd worden. Uitbreiding met Rook en Warme Afvoer behoort tot de mogelijkheden.

novoclear

Novoclear de kant-en klare reiniger voor uw lichtkoepels, lichtstraten of kunststof golfplaten.

lees verder

 

brochure en prijslijst lichkoepels

In onze prijslijst lichtkoepels hebben we naast  informatie over onze lichtkoepels ook informatie over onze accessoires en technische gegevens toegevoegd.

 

It appears you don't have Adobe Reader or PDF support in this web browser.

Click here to download the PDF

novoclear

Novoclear de kant-en klare reiniger voor uw lichtkoepels, lichtstraten of kunststof golfplaten.

lees verder

 

© Van Boven Kunststoffenindustrie