Duurzaam ondernemen door Van Boven

Als bedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid en proberen we de druk op het klimaat en het milieu te verminderen. Daarvoor hebben we al verschillende acties ondernomen.

We profiteren van gratis daglicht

Natuurlijk profiteren we zelf ook van onze eigen productvoordelen. Dankzij lichtstraten op onze gebouwen valt er overdag zoveel mogelijk daglicht binnen. Hierdoor hebben we minder verlichting nodig en besparen we energie. Bovendien is daglicht veel gezonder voor onze medewerkers.

We hergebruiken karton

Het maken van papier, karton en pallets kost hout, zeer veel water en energie. Daarom hergebruiken we al het verpakkingsmateriaal wat bij ons binnenkomt en nog bruikbaar is voor verzendingen. Het kan dus voorkomen dat je kleine beschadigingen aan een doos ziet. Bijvoorbeeld van het verwijderen van een sticker. Het oogt wellicht minder fraai, maar het gaat om de inhoud.

We hebben een eigen milieustraat

We hebben op ons terrein een eigen milieustraat. Zodat we direct, sneller en makkelijker ons materiaal kunnen (laten) recyclen. Verder draagt onze eigen milieustraat bij aan het terugdringen van ‘zwervend’ materiaal.

We maken gebruik van zonne-energie

We profiteren nog eens extra van zonlicht: in totaal zijn op onze daken circa 1.000 zonnepanelen geplaatst die zonlicht omzetten in duurzame energie.