Optimale isolatie met Novolux Glasraam

Voor toekomstdenkers die voor optimale warmte- en geluidsisolatie kiezen is er de Van Boven lichtkoepel met een Novolux Glasraam. Dit raam is opgebouwd uit een dubbel uitgevoerd PVC kader, voorzien van 30 mm dik HR++ veiligheidsglas. Het is tevens een uitstekende oplossing voor de verbetering van de isolatie van een bestaande lichtkoepel.

Overtuigende cijfers van Novolux

Het glasraam levert voordeel op op gebied van geluid- en warmte-isolatie. Novolux-daglichtsystemen worden ontwikkeld, geproduceerd en geleverd volgens ISO-9001, versie 2008 en voldoen aan de Europese lichtkoepelnorm EN 1873.
De luchtgeluidsisolatie (EN 20140) van een Novolux Glasraam met enkelwandige koepel is 36,0 dB, bij een glasraam met dubbelwandige koepel is dat 37,0 dB.

Warmte-isolatie (ISO 10077-2) U-waarde:

  • Glasraam met enkelwandige koepel 0,93
  • Glasraam met dubbelwandige koepel 0,81
  • Glasraam met driewandige koepel 0,71
  • Glasraam met ISO koepel 0,61

Novolux Glasraam is overal toepasbaar

Je kunt de isolatie nog verder verbeteren door het glasraam te combineren met een dubbelwandige, driewandige of zelfs een ISO-lichtkoepel uit het brede assortiment van Van Boven. Het glasraam van Novolux is toepasbaar op alle soorten opstanden en te combineren met diverse toebehoren uit ons programma. Je kunt zo de gewenste uitvoering zelf samenstellen.

Ideaal voor renovatie

Het Novolux Glasraam is eenvoudig te plaatsen. Montage gebeurt met behulp van enkele schroeven tussen de opstand en de lichtkoepel, zonder ingrijpende aanpassingen of breekwerk in het dak. Dit maakt het raam uitermate geschikt om een bestaande lichtkoepel optimaal te isoleren. Een eenvoudige renovatie met maximaal resultaat.

Alternatief: Novolux ISO-raam

Een alternatief is het Novolux ISO-raam, welke in combinatie met een Van Boven standaard lichtkoepel op het raam gemonteerd wordt. Dit opaalkleurige raam is opgebouwd uit een dubbel uitgevoerd AVP kader en voorzien van een tienwandige polycarbonaat kanaalplaat 32 mm en heeft een U-waarde van 1,14 en 54% lichttransmissie.

Het Novolux ISO-raam is in meer afmetingen leverbaar dan het glasraam. Verder is het lichter in gewicht en dus makkelijker te (ver)plaatsen/vervoeren. Ook het Novolux ISO-raam is verkrijgbaar in een ventilerende uitvoering.

Het Novolux ISO-raam is op elk gewenst type opstand te monteren. Met behulp van enkele schroeven bevestig je het raam tussen de opstand en de lichtkoepel. Dit is een eenvoudige manier om een bestaande lichtkoepel optimaal te isoleren zonder ingrijpende aanpassingen of breekwerk.

Novolux Glasraam of ISO-raam bestellen

Wil je extra daglicht binnenlaten en tevens rekening houden met de toekomst – en de energierekening – dan is een Novolux Glasraam of ISO-raam de juiste keuze.

Voor alle mogelijkheden, uitvoeringen en prijzen verwijzen we je naar onze lichtkoepel brochure.

Wil je het effect van deze producten zien? We heten je graag welkom in onze showroom.

Documentatie

Garantie

Van Boven lichtkoepels, ventilatie ramen en opstanden worden, mits volgens voorschriften gemonteerd en schoongemaakt gegarandeerd voor een periode van 10 jaar.