Lichtkoepels voor gratis daglicht

Een lichtkoepel laat meer daglicht binnenvallen in bijvoorbeeld een aanbouw, schuur, verblijfsruimte of kantoorpand. Dat is prettig, zowel voor de gemoedstoestand van de mensen binnen als voor de energierekening. Van Boven levert een uiteenlopend aanbod van kunststof lichtkoepels en we hebben aan alles gedacht: van isolatiewaarde tot ventilatiesystemen en rook- en warmte-afvoersystemen.

Van Boven lichtkoepels voor iedereen

Door onze uitgebreide keuzemogelijkheden en een universeel bevestigingssysteem is er voor vele toepassingen en wensen een passende kunststof lichtkoepel.
Onze standaard lichtkoepels worden geheel geproduceerd uit hoogwaardig acrylaat of polycarbonaat en zijn voorzien van een hoogslagvast schroefbevestigingssysteem. Ze zijn leverbaar in enkelwandige of meerwandige (tot zeswandige) uitvoeringen en in verschillende vormen.

Lees hier verder over standaard lichtkoepels.

Novolux glasraam en ISO-raam

Voor optimale warmte- en geluidsisolatie leveren we Novolux glasramen en ISO-ramen. Het glasraam is opgebouwd uit een dubbel uitgevoerd PVC kader, voorzien van 30 mm dik HR++ veiligheidsglas.

Het Novolux ISO-raam is in meer afmetingen leverbaar dan het glasraam. Beide ramen zijn ook verkrijgbaar in een ventilerende uitvoering.

Lees hier meer over Novolux glas- en ISO-ramen.

Slim slagvast polycarbonaat bevestigingssysteem

Het bevestigingssysteem van Van Boven lichtkoepels is speciaal ontworpen en vervaardigd uit oersterk slagvast polycarbonaat. De onderdelen van het universele systeem zijn uitwisselbaar met al onze producten.

Voordelige eigenschappen zijn de bevestiging met schroefdop en een inbraakvertragende anti-diefstal zekering. De EPDM afdichtingsringen hebben een blijvende elasticiteit. Het hele systeem is in grijs uitgevoerd, zodat de thermische belasting van de lichtkoepel zo laag mogelijk blijft.

Daarnaast is bij het ontwerp ook aan de montage gedacht en verzekeren we je dat installatie snel en vooral probleemloos is.

Toebehoren voor kunststof lichtkoepels

Voor sommige panden is extra zekerheid tegen doorvallen en inbraak gewenst. Daarvoor kunnen wij een op maat gemaakt Van Boven doorvalbeveiliging/anti-inbraakrooster leveren. Dit rooster wordt in de dagmaat of daksparingsmaat aan de opstand bevestigd. Van Boven anti-inbraakroosters hebben een SKG-keur en voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Lees meer over toebehoren.

Documentatie