NovoTherm daglichtsystemen: slim met daglicht

Denk je dat lichtkoepels en de eisen van energie prestatie coëfficiënt (EPC) niet samen gaan? NovoTherm daglichtsystemen bewijzen het tegendeel. Door geraffineerde combinaties van de verschillende onderdelen uit het Van Boven daglichtsystemen-programma kun je zelfs U-waarden van 0,4 bereiken. Daglichtinval was nog nooit zo slim

Duurzamer kan niet

Voor bouwonderdelen in verblijfsruimtes geldt momenteel een maximale U-waarde van 2,2 en voor bouwsystemen zelfs een maximale U-waarde van 1,6. En energiebesparing zal steeds belangrijker worden. Als gevolg daarvan worden er steeds hogere eisen gesteld aan isolatie en ventilatie van zowel nieuwe gebouwen als bestaande bouw.

NovoTherm daglichtsystemen springen in op deze situatie. Door een lichtkoepel te combineren met een glas- of ISO-raam en extra isolatie in de polyester opstand kan een U-waarde van 0,4 bereikt worden.

Natuurlijk zijn er ook andere slimme combinaties mogelijk waarmee je invulling kunt geven aan de (woon)eisen. Wat NovoTherm daglichtsystemen gemeen hebben: ze zijn slim afgestemd op een optimale energiebesparing, zorgen voor een verhoging van het comfort en dragen bij aan efficiënt materiaalgebruik tijdens de productie. Duurzamer kan niet!

NovoTherm PC

De NovoTherm PC bestaat uit:

  • een AVP-raam
  • met 10-wandige plaat van 32 mm
  • lichtkoepel
  • polyester opstand met extra isolatie

In combinatie met een Novolux ISO-raam realiseer je betere U-waarden. Deze vind je terug in onze brochure (pagina 14)

NovoTherm Glas

NovoTherm Glas bestaat uit:

  • een AVP-raam
  • met HR++ glas
  • lichtkoepel
  • polyester opstand met extra isolatie.

In combinatie met een Novolux Glasraam realiseer je betere U-waarden. De U-waarden vind je terug in onze brochure (pagina 15).

NovoTherm daglichtsystemen bestellen

Wil je extra daglicht binnenlaten en tevens rekening houden met de toekomst – en de energierekening – dan is een NovoTherm daglichtsysteem met Novolux Glasraam of ISO-raam de juiste keuze.

Voor alle mogelijkheden, uitvoeringen en prijzen verwijzen we je naar onze lichtkoepelbrochure 2020.

Wil je meer weten over NovoTherm daglichtsystemen en de optimale combinatie voor jouw project? We heten je graag welkom in onze showroom waar onze experts je verder helpen.

Documentatie

Garantie

Van Boven lichtkoepels, ventilatie ramen en opstanden worden, mits volgens voorschriften gemonteerd en schoongemaakt gegarandeerd voor een periode van 10 jaar.

bezoekadres

Schelluinsestraat 52-56
4203 NN Gorinchem

T +31(0)183 633 477
E verkoop@van-boven.com

postadres

Postbus 101
4200 AC Gorinchem

Van Boven is aangesloten bij