Standaard lichtkoepel: de norm in daglicht

Je zoekt een lichtkoepel omdat je meer daglicht wilt laten binnenvallen, in bijvoorbeeld een overkapping, verblijfsruimte of bedrijfshal? Door onze uitgebreide keuzemogelijkheden en een universeel bevestigingssysteem is er voor vele toepassingen en wensen een passende kunststof lichtkoepel. We creëren de perfecte daglicht-oplossing en we adviseren je graag.

Materiaal en kleur

De kunststof lichtkoepel wordt geproduceerd van hoogwaardige materialen: acrylaat of slagvast (300 keer groter dan glas) polycarbonaat in een glasheldere of opaalkleurige uitvoering. Een glasheldere lichtkoepel laat het meeste licht binnen, opaal (melkwit) verspreidt de lichtinval en voorkomt inkijk.
Op aanvraag zijn ook lichtkoepels voorzien van het extra isolerende heatstop leverbaar.

Enkelwandige of meerwandige lichtkoepels

De standaard lichtkoepel kan enkelwandig of meerwandig geleverd worden, afhankelijk van de wensen ten aanzien van het gebruik van de lichtkoepel.

Enkelwandige lichtkoepels zijn geschikt voor ruimtes waar isolatie niet van belang is. Dubbelwandige koepels kunnen worden toegepast in verblijfsruimtes en bedrijfspanden. Een driewandige lichtkoepel in acrylaat of polycarbonaat isoleert goed en minimaliseert warmte en geluid. Een nog betere isolatie bieden ISO-lichtkoepels (vier- of zeswandig). Deze kunststof lichtkoepels zijn bijzonder geschikt voor toepassing in verblijfsruimtes.

DAGlicht in verschillende vormen

Van Boven kunststof lichtkoepels zijn standaard leverbaar in diverse maten en vormen. Denk aan een ronde, vierkante, rechthoekige, bol- of piramidevormige uitvoering.  

Een uitgebreid overzicht van de beschikbare maten van de standaard lichtkoepel vind je terug in onze lichtkoepel brochure.

Bevestigingsmateriaal 

De standaard kunststof lichtkoepel is voorzien van een veilig hoogslagvast schroefbevestigingssysteem, ontworpen voor een snelle en probleemloze montage. Een EPDM dichtingsring garandeert een waterdichte bevestiging. De bevestigingen worden dus niet op de lichtkoepel gelijmd, zodat er rondom de bevestigingen geen spanningsbarsten kunnen optreden. Een PE band aan de onderzijde zorgt voor een perfecte aansluiting met de opstand. Afstandsringen zorgen voor een gedoseerde compressie van het PE dichtingsband en voorkomen breuk van de lichtkoepelrand.

extra opties kunststof lichtkoepel

Ventilatie? Rookafvoer? Dakbetrekding? Van Boven heeft aan alles gedacht. 

Voor extra bescherming tegen inbraak kunnen we een op maat gemaakt Van Boven anti-inbraakrooster leveren. Verder bieden we diverse passende ventilatiesystemen, dakbetreding en uitgebreide rook- en warmteafvoersystemen. 

Lees hier meer over alle toebehoren.

kunststof lichtkoepel bestellen

Een lichtkoepel transformeert de ruimte en maakt deze veel aangenamer. Maar welke lichtkoepel moet je kiezen?

De prijs van een lichtkoepel is afhankelijk van de afmeting en de gekozen uitvoering. En de uitvoering is afhankelijk van het gebruik: soms is isolatie van warmte en geluid belangrijk, in andere ruimtes is ventilatie van belang. Ook de keuze in materiaal heeft invloed op de prijs. De duurste oplossing is echter niet automatisch de juiste.

Leg je eisen en wensen voor aan onze experts om de juiste keuze te maken.

Documentatie

Garantie

Van Boven lichtkoepels, ventilatie ramen en opstanden worden, mits volgens voorschriften gemonteerd en schoongemaakt gegarandeerd voor een periode van 10 jaar.