Van Boven biedt een groot assortiment lichtplaten voor diverse toepassingen. Van kanaalplaten of vlakke platen tot golfplaten, golfrollen en damwandplaten. 

Vlakke platen worden ook wel kanaalplaten genoemd. Deze kanaalplaten zijn verkrijgbaar in polycarbonaat, PVC en polyester. Dit plaatmateriaal bestaat uit minstens twee platen kunststof, verbonden tussen zogenoemde kanaaltjes. Dit maakt kanaalplaten bijzonder sterk. Door de lucht tussen de platen zijn ze ook zeer licht en lichtdoorlatend.

Golfplaten van polyester, PVC en polycarbonaat zijn om meerdere redenen populair als dakbedekking. Ze zijn sterk, goed lichtdoorlatend en voldoen aan de laatste voorschriften op het gebied van onder andere isolatiewaarde en brandveiligheid. Dat maakt golfplaten zeer geschikt als dakbedekking voor bijvoorbeeld carports, dierenverblijven, garages, loodsen en fabrieksgebouwen. Het is mogelijk naast de golfplaten de polyester versie ook als golfrol te bestellen.

Onze damwandplaten, ook wel trapeziumplaten, krijgen hun vorm en sterkte door de het profileren. Ze zijn populair als wand- en dakbedekking voor bijvoorbeeld overkappingen, schuren, hallen, tuinhuizen of carports. Van Boven levert en produceert damwandplaten van polyester, PVC en polycarbonaat. Welk materiaal je kiest is afhankelijk van de toepassing van de platen. Natuurlijk leveren wij ook alle bijbehorende bevestiging en hulpstukken.

Novoclear polycarbonaat kanaalplaten

meer lezen

Vlakke enkelwandige PVC rollen

meer lezen

Novoclear polycarbonaat
golfplaten

meer lezen

Novolon PVC golfplaten

meer lezen

Novolite polyester golfplaten

meer lezen

Novolite polyester damwandplaten

meer lezen

PCV3GH 110336

Novoclear polycarbonaat damwandplaten

meer lezen

Novolon PVC damwandplaten

meer lezen

© Van Boven® Daglichtoplossingen

Ontwerp en realisatie: Impuls