Kunststof lichtplaten met hoge lichttransmissie

De inval van daglicht drukt de energierekening. In grote ruimtes zoals hallen of loodsen is dat voordeel zeer wenselijk. Een lichtkoepel zet in zulke grote ruimtes echter weinig zoden aan de dijk. Om meer daglicht binnen te laten vallen in schuren, stallen, bedrijfsruimtes of loodsen of voor de bouw van lichte serres, tuinhuizen en overkappingen heeft Van Boven verschillende kunststof lichtplaten in het assortiment.

Kunststof lichtplaten voor iedereen

Lichtplaten worden gebruikt als dak- of wandplaten. De transparante platen laten licht door, waardoor er minder tot geen gebruik van verlichting nodig is. Lichtplaten worden gemaakt van polyester, PVC of polycarbonaat. Ze zijn leverbaar in verschillende profielen en in enkel-, dubbel- en meerwandige uitvoering. De lichtplaten worden tussen andere dakbedekking geplaatst, bijvoorbeeld om extra daglicht in een hal te laten binnenvallen. Ze kunnen tevens op zichzelf worden toegepast in bijvoorbeeld een overkapping of serre.

Lichtplaten van polyester, PVC of polycarbonaat

Van Boven levert lichtplaten van verschillende soorten kunststof: polyester, PVC of polycarbonaat. Welk materiaal je kiest is afhankelijk van de toepassing van de lichtplaten. Zo is polyester onverwoestbaar door de versterking met glasvezel en polycarbonaat is het meest glashelder.

Met bijna zeventig jaar ervaring met zowel de levering als productie van kunststof lichtplaten adviseren we je graag welke lichtplaten optimaal passend zijn.

Geclassificeerde vliegvuurbestendige lichtplaten

De vliegvuurbestendige lichtplaten van Van Boven zijn voorzien van een speciaal ontwikkelde brandvertragende hars. Dit zijn de enige lichtdoorlatende platen in de markt die zijn geclassificeerd als BROOF(t1).​

 

Kunststof golfplaten, damwandplaten en vlakke platen

Naast de keuze uit verschillende soorten kunststof kun je ook kiezen uit verschillende vormen.

Welke kunststof lichtplaten kiezen?

Stel, je wilt meer gratis daglicht laten binnenvallen met kunststof lichtplaten. Welke lichtplaten moet je nu kiezen voor de toepassing die je voor ogen hebt?

Ons hechte team heeft het antwoord voor je. Onze experts houden zich voortdurend bezig met de ontwikkeling, toepassing, productie en montage van kunststof daglicht producten, rekening houdend met de laatste voorschriften op het gebied van bijv. isolatiewaarde, brandveiligheid en vormgeving. Laat je adviseren door een van onze experts om de juiste keuze in kunststof lichtplaten te maken.