Kunststof damwandplaten

Damwandplaten, ook wel trapeziumplaten, krijgen hun vorm en sterkte door de het profileren. Ze zijn populair als wand- en dakbedekking voor bijvoorbeeld overkappingen, schuren, hallen, tuinhuizen of carports. Van Boven levert en produceert damwandplaten van polyester, PVC en polycarbonaat. Natuurlijk leveren wij ook alle bijbehorende bevestiging en hulpstukken.

Damwandprofiel lichtplaten

Damwandplaten zijn duurzaam en eenvoudig te monteren. De kunststof damwandplaten van Van Boven hebben daarnaast nog een groot voordeel: ze laten daglicht door. Dat zorgt voor (extra) lichtinval, wat aangenaam is voor mens, dier én de energierekening.

Kunststof damwandplaten kunnen als dakbedekking en wandbekleding gebruikt worden. Worden de platen als dakbedekking gebruikt dan adviseren wij een dakhelling van minimaal 15 graden. 

We leveren deze damwandprofiel lichtplaten van drie verschillende soorten kunststof. Welk materiaal je kiest is afhankelijk van de toepassing van de platen.

Damwandplaten van polyester, PVC of polycarbonaat

Van Boven kunststof damwandplaten worden gemaakt van nagenoeg onverwoestbaar polyester, hoogwaardig PVC of glashelder polycarbonaat.

Welke kunststof damwandplaten kiezen?

In onze eigen productie in Gorinchem houden onze medewerkers zich voortdurend bezig met het ontwikkelen, toepassen, vervaardigen en monteren van kunststof producten die meer daglichtinval mogelijk maken. We houden rekening met de laatste voorschriften op het gebied van bijvoorbeeld isolatiewaarde en brandveiligheid. Met zeventig jaar ervaring met vrijwel iedere toepassing van lichtdoorlatende kunststof product ben je verzekerd van een passend product. Weet je niet welke lichtdoorlatende damwandplaten geschikt zijn voor de toepassing die je voor ogen hebt, profiteer dan van onze ervaring en leg onze experts je vraag voor.