lichtdoorlatende golfplaten

Golfplaten van kunststof zijn om meerdere redenen populair als dakbedekking. Een groot voordeel van onze kunststof golfplaten: ze laten licht door. Dat (extra) licht drukt de energierekening en maakt een ruimte aangenamer voor mens en dier. Lichtdoorlatende kunststof golfplaten van Van Boven voldoen aan de laatste voorschriften op het gebied van onder andere isolatiewaarde en brandveiligheid.

Toepassing lichtdoorlatende golfplaten

Door de golvende structuur zijn golfplaten sterk. Kunststof golfplaten worden door de goede lichttransmissie graag gebruikt op plekken waar extra daglicht gewenst is. Dat maakt golfplaten zeer geschikt als dakbedekking voor bijvoorbeeld carports, dierenverblijven, garages, loodsen en fabrieksgebouwen.

Lichtdoorlatende kunststof golfplaten kun je op een dak met een dakhelling van minimaal 10 graden leggen. De platen zijn gemakkelijk te verwerken en worden met schroeven in de dakbalken vastgezet. De verbinding wordt waterdicht gemaakt met een afsluitdop. 

Golfplaten van polyester, PVC of polycarbonaat

Lichtdoorlatende kunststof golfplaten produceren wij uit onverwoestbaar polyester, hoogwaardig PVC of glashelder polycarbonaat. De golfplaten hebben elk hun eigen eigenschappen maar zijn allen weersbestendig.

Eigen productie van lichtdoorlatende golfplaten

Als pionier op het gebied van kunststof bouwproducten hebben we ons ontwikkeld tot één van de belangrijkste producenten van kunststof daglicht producten. In onze eigen productie in Gorinchem vervaardigen we voor vrijwel iedere toepassing een lichtdoorlatend kunststof product. Heb je vragen over kunststof golfplaten of de toepassing daarvan, schroom dan niet deze te stellen aan onze experts.