Ventilatienok voor (vee)stallen

Sommige ruimtes, zoals een (vee)stal, vragen om (extra) luchtverversing. Om deze ruimtes optimaal te voorzien van ventilatie, ontwikkelde Van Boven ventilatienokken. Voor veestal-ventilatienokken produceren wij de beugels, het plaatmateriaal en de kopschotten.

Plaatmateriaal ventilatienok

Voor de ventilatienok adviseren wij Novolite Plus lichtdoorlatende polyester vlakke rol met een gegarandeerde 600-grams glasvezelwapening per m2. Deze polyester vlakke rol kunnen wij eventueel aan de buitenzijde voorzien van een protectiefilm, die de polyester plaat tegen weersinvloeden en vervuiling beschermt.

Andere opties zijn Novolite polyester vlakke plaat zonder protectiefilm of Novolon GT glasheldere vlakke plaat.

De standaardbreedte van deze materialen is 125 cm en de standaardrollengte 30 meter. We adviseren het materiaal met een maximale lengte van 15 meter toe te passen.

 

Beugels en kopschotten voor ventilatienok

Naast het materiaal leveren we ook de bijbehorende beugels en kopschotten om de ventilatienok compleet te maken.
We hebben twee verschillende types van de beugels in het assortiment:

  • Aluminium standaard beugel, bestaande uit een onder- en bovenbeugel inclusief twee RVS-parkers.
  • Aluminium koppelstangbeugel, bestaande uit een onder- en bovenbeugel met koppelstang en vier RVS-parkers. De koppelstangbeugel is mede ontwikkeld door het C.A.D. en voorziet de veestal van de meest optimale ventilatie.

Om krimp- en uitzettingsproblemen van het plaatmateriaal te voorkomen worden de platen los tussen de boven- en onderbeugel geklemd en niet meer mechanisch door onder andere parkers bevestigd. Hierdoor is voorboren van het materiaal niet noodzakelijk meer.

Van Boven levert grijze polyester kopschotten die aan het begin en einde van de ventilatienok geplaatst worden.

Ventilatienok bestellen

Voor alle mogelijkheden, uitvoeringen en prijzen verwijzen we je naar onze brochure ventilatienokken.

Wil je meer weten over dit product, leg ons dan je vraag voor. We heten je tevens graag welkom in onze showroom waar onze experts je verder helpen.