Novoclear polycarbonaat vlakke platen

Polycarbonaat vlakke platen worden ook wel kanaalplaten genoemd. Dit plaatmateriaal bestaat uit minstens twee platen kunststof, verbonden tussen zogenoemde kanaaltjes. Dit maakt kanaalplaten bijzonder sterk. Door de lucht tussen de platen zijn ze tevens zeer licht.

Toepassing polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat kanaalplaten zijn sterk en kunnen veel gewicht dragen. Verder is het materiaal thermisch isolerend door de lucht tussen de platen. Platen met een dikte van 8 en 10 mm kunnen enigszins gebogen worden. En dankzij de slagvastheid van polycarbonaat kan het prima buitenshuis toegepast worden.

Novoclear polycarbonaat kanaalplaten zijn leverbaar in de diktes vanaf 6 tot 32 mm in dubbel-, drie-, vier- en vijfwandige uitvoering. De dunne platen worden veel gebruikt in standbouw en interieur- en meubelbouw. Wil je kanaalplaten gebruiken voor bijvoorbeeld een lichtstraat, overkapping of serre, dan adviseren wij een dikte van minimaal 10 mm. Standaard leveren we polycarbonaat vlakke platen in heldere uitvoering, opaal transparant en brons, hoewel we die laatste alleen op aanvraag produceren.

Door de open structuur van de platen is kans op vervuiling in de kanalen onvermijdelijk. Wij voorzien de platen aan de zijkanten daarom standaard van een gesloten tape.

Novoclear enkelwandige polycarbonaat vlakke platen

Novoclear enkelwandige polycarbonaat vlakke platen worden toegepast in de bouw, de agrarische en de de particuliere sector. De platen worden gekarakteriseerd door hun optische heldere lichtdoorlaat en exceptionele slagvastheid.

Kenmerken:

 • zeer breed toepasbaar
 • optisch heldere lichtdoorlaat
 • exceptionele slagvastheid
 • tien jaar fabrieksgarantie op verkleuring en lichttransmissie
 • hoogste kwaliteitseisen slagvastheid, lichttransmissie, vormvastheid, kleurechtheid en brandveiligheid.

Novoclear meerwandige polycarbonaat kanaalplaten

Ook leveren we dubbel-, drie-, vier- en vijfwandige polycarbonaat kanaalplaten. Dit houdt in dat de platen uit twee, drie, vier of vijf verschillende lagen de platen bestaan. Het hogere aantal lagen maakt de platen sterker en stabieler. Sommige meerwandige platen hebben naast horizontale tussenschotjes tevens extra diagonale wandjes. Door de X-structuur die dit oplevert zijn deze platen extreem sterk.

Novoclear meerwandige polycarbonaat kanaalplaten worden geproduceerd voor de constructie van dakramen, lichtdoorlatende wanden en transparante daken.

Kenmerken:

 • voor constructie van dakramen, wanden en transparante daken
 • eenvoudig te monteren
 • optimale lichttransmissie
 • hagel- en UV-stralingsbestendig
 • dichtgelaste uiteinden mogelijk
 • tien jaar fabrieksgarantie op verkleuringen lichttransmissie
 • leverbaar in de diktes 6, 8, 10, 16, 25 en 32 mm

Het effect van kleur

Meerwandige Novoclear polycarbonaat kanaalplaten leveren we in de kleuren helder, brons, opaal en heatguard opaal.
De verschillende kleuren hebben verschillende eigenschappen. Glasheldere polycarbonaat kanaalplaten laten het zonlicht ongehinderd door. Houdt er rekening mee dat het hierdoor warmer wordt onder de platen. Opaal of melkwitte kanaalplaten verstrooien het licht en maken het minder verblindend. Ook bronskleurige kanaalplaten hebben dit effect en verminderen de felheid van zonlicht nog meer.

Polycarbonaat kanaalplaten bestellen

In de brochure meerwandige polycarbonaat kanaalplaten lees je meer over mogelijkheden en technische specificaties van het materiaal. Twijfel je welk materiaal het meest geschikt is of heb je andere vragen, schroom dan niet deze te stellen. Je bent tevens welkom in onze showroom waar je het effect van de materialen kunt bekijken en je vragen kunt voorleggen aan onze experts.