Doorvalveilig (Van Leeuwen)

Wil je profiteren van de voordelen van een hoge kwaliteit lichtstraat in je bedrijfspand? Een lichtstraat, die niet alleen veilig en sterk is, maar ook zorgt voor de juiste lichtinval? Goed geïsoleerd en beveiligd tegen brand? Met een lange en zorgeloze levensduur?

Schakel onze vakkundige specialisten in voor daglichtconstructies met een optimale afmeting, isolatiewaarde, brandklasse en lichtdoorlaatbaarheid. De combinatie van knowhow van lichtdoorlatende kunststoffen en de jarenlange ervaring met de productie van zelfdragende constructies heeft geleid tot een toonaangevend Nederlands kwaliteitsproduct met uitstekende ventilatie oplossingen.

Gebogen lichtstraten 

meer lezen

Zadeldak met luiken

Zadeldak lichtstraten 

meer lezen

RWA foto

Ventilatie & RWA luiken

meer lezen

Montage
team

meer lezen

Nederlandse lichtstraat producent

Van Boven is al meer dan 25 jaar dé specialist in lichtstraatproductie en montage. Onze specialisten helpen je vanaf ontwerp tot productie en plaatsing. In onze eigen fabriek verzorgen wij de complete productie, op maat en volgens de afgesproken planning. Elke dag opnieuw verlaten nieuwe lichtstraten onze fabriek in Gorinchem.

Als klant profiteer je met de ‘aankoop aan de bron’ van unieke kennis, ervaring en de scherpste prijs. Hiermee biedt Van Boven met haar lichtstraten de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Meer dan 1 miljoen m1 lichtstraten

In de loop der jaren heeft Van Boven in West- en Oost-Europa grote en kleinere projecten gerealiseerd: overdekte winkelcentra, promenades, overkappingen in kantoor en bedrijfsgebouwen, zwembaden en sporthallen, stations en ziekenhuizen.

Onze specialisten zorgen voor een scherpe calculatie, doordachte materiaalkeuze en constructie-details en een goede planning van productie en plaatsing. Profiteer van onze ervaring en leg je vraag voor aan onze experts: we denken én doen graag mee.

Benut onze kennis en ervaring

We denken vaak mee met de architect of bouwer om te komen tot de beste oplossing: de juiste lichtval in combinatie met een maakbare en duurzaam goed functionerende lichtstraat. Met onze jarenlange ervaring kennen we de mogelijkheden van lichtdoorlatende kunststoffen en de eigenschappen van de materialen door en door.

Overweeg je een lichtstraat of een andere daglichtconstructie? Schakel onze experts in een vroeg stadium in om tijd, onzekerheid en kosten te besparen. Zij adviseren je graag in materiaalkeuze, uitvoering en budgettaire opties.

Waarom kiezen onze klanten
voor een Van Boven® Lichtstraten?

 1. Veilig te plaatsen door het montage gemak
 2. Breedte t/m 9 meter (breder op aanvraag)
 3. Montage door uitsluitend Nederlands sprekende monteurs
 4. VCA vol gecertificeerd bedrijf
 5. Vertrouwd bedrijf met Nederlandse kwaliteit.
 6. Familiebedrijf met korte communicatielijnen.
 7. Persoonlijk aandacht voor iedere klant.
 8. Al 71 jaar vakmanschap in Daglichtproducten.
 9. Totaal leverancier voor de vakhandel en de zakelijke grootverbruiker.
 10. Eigen productie van polyester, dakpanelen en lichtstraten.

Daglicht komt Van Boven©

Naast lichtstraten bieden de specialisten van Van Boven een totaal assortiment aan daglichtproducten. Van lichtkoepels en lichtplatejn tot lichtpanelen en lichtwanden. Want daglicht is goed voor iedereen!

IMG 2062

Waarom kiezen voor de unieke Van Boven lichtstraten?

Als onafhankelijk producent hebben de specialisten van Van Boven de vrije keuze in plaatmaterialen, profielen en constructies. En kan alles aangepast worden aan de behoefte van onze klanten. Zo levert de eigen productie zowel prijstechnisch als qua levertijd belangrijke voordelen op voor onze klanten.

Met ruim 25 jaar ervaring is Van Boven dé specialist in zowel het vervangen van lichtstraten als het plaatsen van nieuwbouw lichtstraten op bedrijfshallen, panden, loodsen en magazijnen.

Uniek aluminium profielsysteem

Naast de productie van lichtdoorlatende kunststof plaatmaterialen beschikt Van Boven over uitgebreide faciliteiten voor fabricage en montage van aluminium constructies . Ons eigen aluminium profielsysteem zorgt dat Van Boven de juiste oplossing heeft voor daglichtconstructies. De bewerking van het aluminium, zoals het buigen, boren, zagen enz., en de bewerking van het toe te passen kunststof beglazingsmateriaal vindt plaats op onze specialistische machines door vakkundige medewerkers. De toepassing van hoogwaardige materialen en de jarenlange ervaring staan borg voor de kwaliteit.

Aluminium profielen in vele variaties

Wij leveren de aluminium constructie standaard in brute uitvoering. Op verzoek is gemoffeld ook mogelijk. Hel systeem is zelfdragend en geschikt voor montage op iedere gewenste ondergrond of opstand. Aluminium is licht en sterk. De overspanning bedraagt standaard maximaal 9 meter en de standaardhoogte is ca. 1/5 van de breedte. Ook voor afwijkende tooghoogten, bijvoorbeeld h=1/8 B, halve- of kwartcirkelvormen en piramidevormen heeft Van Boven profielsystemen beschikbaar.

IMG 20200809 WA0003

Nieuwbouw of Renovatie?
Kies voor de lichtstraten van Van Boven!

Bent u op zoek naar hoogwaardige lichtstraten voor uw nieuwbouw- of renovatieproject van bedrijfspanden? Zoek niet verder! Van Boven Lichtstraten biedt de perfecte oplossingen die zowel functionaliteit als esthetiek combineren om uw ruimtes te verlichten en te verfraaien.

Onze lichtstraten zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en prestaties. Of u nu een nieuwe structuur bouwt of een bestaand gebouw renoveert, onze producten passen naadloos in uw ontwerp en dragen bij aan een optimale werkomgeving.

Novacryl polycarbonaat

Van Boven lichtstraten leveren wij in verschillende beplatingsuitvoeringen. Onze hoogwaardige Novacryl polycarbonaat platen zijn vrijwel onbreekbaar en daardoor bij uitstek bestand tegen beschadigingen. De polycarbonaat platen zijn mogelijk in enkel- of meerwandige uitvoering. Glashelder, opaal of in kleur. 

UV-beschermd

Onze polycarbonaatplaten zijn voorzien van UV beschermende coating, die ervoor zorgt dat weersinvloeden geen nadelig effect hebben op de hoge slagvastheid en de lichttransmissie.

Lichtstraten met NEN-EN certificering.
Veiligheid voor alles.

Onze gebogen lichtstraten en RWA-luiken zijn overeenkomstig de Europese normen getest en gecertificeerd. Getest op aerodynamische luchtdoorlaat, sneeuwbelasting, windbelasting, brandveiligheid en mechanische eigenschappen. Van Boven lichtstraten zijn NEN-EN 14963 gecertificeerd. Onze RWA-luiken zijn NEN-EN 12101-2 en NBN S-21-208-1 gecertificeerd.

Veiligheidsvoorschriften en normen

In samenwerking met een producent van rook en warmteafvoer apparatuur kan Van Boven een geïntegreerd pakket van lichtconstructie, ventilatie en RWA verzorgen. Al onze apparatuur voldoet aan de DIN- en VdS normen (Verband der Sachversicherer). Als optie leveren wij ook een regen- en windmelder.

Federatie NRK

Van Boven is lid van de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK), die de belangen van ongeveer 450 bedrijven vertegenwoordigt. Binnen de Federatie NRK wordt actief gewerkt aan het bevorderen van een gunstig klimaat voor de maakindustrie, waarbij de focus ligt op het stimuleren van concurrentievermogen, innovatie, kennisoverdracht, scholing, vakopleiding, milieuverbetering en recycling. Onze leden streven naar duurzaamheid en houden rekening met de aspecten people, planet, profit en polymeren

Logo NRK

Keuzemogelijkheden in kunststof beplating

Op basis van de gestelde eisen zal voor de kunststof beglazing een keuze gemaakt worden tussen massief acrylaat, massief polycarbonaat of meerwandige polycarbonaat kanaalplaat.

Op de acrylaatplaten geven wij een fabrieksgarantie van 10 jaar m.b.t. het verlies aan lichttransmissie. Op polycarbonaat - zowel massief als meerwandig -geven wij een fabrieksgarantie van 10 jaar op zowel lichttransmissie als de blijvende hoge slagvastheid.

Eigen bezorgdienst

Wij bezorgen de geproduceerde lichtstraten op elke gewenste locatie. Of het nu op uw terrein of gelijk op de bouwplaats c.q. bij de klant is, wij zorgen ervoor. Onze transportafdeling plant het in overleg met u in, zodat uw processen hierop aansluiten.

Plaatsing van de lichtstraat

Geen ervaring met het plaatsen van een lichtstraat? Van Boven begeleidt elk project, groot of klein, van tekentafel tot de definitieve montage door onze eigen gespecialiseerde montageteams. Aangezien wij alles in één hand hebben, kunnen wij strakker plannen en conform afspraak realiseren. En bent u minder tijd kwijt met het regelen, afstemmen en controleren.

Uw voordelen

 1. 25 jaar ervaring in eigen lichtstraatproductie
 2. Duurzaam Nederlands kwaliteitsproduct
 3. Korte levertijden
 4. Maatwerk mogelijk
 5. Goede en veilige montage
 6. 10 jaar garantie

© Van Boven® Daglichtoplossingen

Ontwerp en realisatie: Impuls