Daglicht is wat ons drijft

Daglicht maakt mensen gelukkiger en ruimtes mooier. Daarom speelt daglichtinval ook zo’n belangrijke rol in de architectuur. De heer J.G. van Boven zag dit ook. Al snel na de oprichting van Kunststoffenindustrie Van Boven B.V in 1951 richt het bedrijf zich op de productie van transparante producten voor de bouw. Polyester platen en lichtkoepels, die sfeer en uitstraling aan een gebouw geven. De meerwaarde die deze lichtdoorlatende producten bieden, werd de focus van het bedrijf: daglicht voor iedereen!

Pioniersmentaliteit

Van Boven is een onderneming met een pioniersmentaliteit. We produceren onze daglichtproducten in eigen bedrijf, op in eigen bedrijf ontwikkelde en gebouwde machines. Inmiddels kunnen we uiteenlopende kunststoffen verwerken, zoals glasvezelversterkte polyester, acrylaat, PVC en vrijwel onbreekbaar polycarbonaat. 

Dertig jaar na de oprichting breidde Van Boven uit met een onderneming die zich speciaal toelegt op projectbouw. En om de productie en montage van lichtstraten en daglichtconstructies compleet in eigen huis te kunnen houden, ontwikkelde Van Boven de benodigde aluminium profielen ook zelf, in eigen fabriek.

Lees hier hoe wij duurzaam ondernemen.

Van Boven kunststoffen zorgt al meer dan zeventig jaar voor daglicht

Al meer dan zeventig jaar later is onze focus nog steeds dezelfde: wij maken daglichttoetreding mogelijk, op alle niveaus; een eenvoudig dak van de schuur tot aan de overkapping van een ziekenhuis en station, nationaal en internationaal.

Daglicht… voor iedereen

We leveren aan (bouw)bedrijven, ondernemers en ZZP’ers. Zowel in binnen- als buitenland. Heb je interesse in (meer) gratis daglicht? Met zeventig jaar ervaring weten wij welk materiaal het meest geschikt is in uiteenlopende situaties. Vragen is altijd vrijblijvend, dus neem gerust contact op en krijg antwoord van onze experts.

Ben je particulier en wil je graag meer informatie of weten waar je ons product(en) kunt kopen? Stuur een bericht of bel ons. Wij helpen je graag verder.