Over ons
Van Boven®. Vertrouwd sinds 1951.

Vanuit vestingstad Gorinchem bedient Van Boven al meer dan 71 jaar de markt voor bouwmaterialen met oplossingen voor daglicht. Dat doet het bedrijf anders dan anderen. 

Van Boven is een familiebedrijf met korte lijntjes. Dat is best onderscheidend tussen de grote Nederlandse en Belgische multinationals op de daglichtmarkt. Als specialist beschikt Van Boven over een totaal assortiment dat klanten de mogelijkheid geeft om hun inkoopkracht te bundelen. Dat scheelt iedereen moeite en levert meer op. Onder het bedrijfsmotto: Daglicht komt Van Boven©!

Familiebedrijf Van Boven produceert in de vestingstad Gorinchem een grote range aan daglichtproducten. Sinds 1951 heeft dit vakmanschap geleid tot een toonaangevende positie in de branche in Nederland en Vlaanderen. Medio 2023 heeft de onderneming haar activiteiten georganiseerd in 4 onderdelen met hun eigen specialistische team:

  • Van Boven Daglichtproducten. Productie en levering van een groot assortiment lichtplaten, lichtkoepels, Lightwing en aanverwante artikelen. We streven ernaar de beste professionele totaal-leverancier te zijn voor de vakhandel, professionele verwerkers en zakelijke grootverbruikers.
  • Van Boven Projectbouw. Ontwikkeling, productie en plaatsing van alle soorten lichtstraten en lichtwanden in bedrijfsgebouwen.
  • Flowlight. Productie en levering van lichtdoorlatende en isolerende dakpanelen in 200 verschillende profielen. Voor de bouwgroothandel en zakelijke grootverbruikers in Europa en daarbuiten.
  • DaglichtDirect. De snelst groeiende Nederlandse webshop met daglichtproducten voor de klein-zakelijke klant en particulieren.

Waarom kiezen onze klanten
voor Van Boven®?

  1. Vertrouwd bedrijf met Nederlandse kwaliteit.
  2. Familiebedrijf met korte communicatielijnen.
  3. Persoonlijk aandacht voor iedere klant.
  4. Al 71 jaar vakmanschap in Daglichtproducten.
  5. Totaal leverancier voor de vakhandel en de zakelijke grootverbruiker.
  6. Eigen productie van polyester, dakpanelen en lichtstraten.

Onze missie en visie

Daglicht maakt ons gelukkiger. En productiever. Daarom willen wij meer mensen blij maken met daglicht op het werk, of in huis. Wij ontwikkelen producten en diensten om deze ambitie te realiseren. Dat doen we al ruim 70 jaar. Wij hebben onze ambitie verwerkt in onze slogan: Daglicht komt Van Boven©.

Levering en zelfs montage

Met Nederlands vakmanschap, professionaliteit en inzet willen wij onze klanten helpen om bedrijfspanden en woonhuizen te voorzien van lichtdoorlatende producten van topkwaliteit. Dit doen we door een ruim assortiment, vakkundig advies, eigen productie en betrouwbare dienstverlening richting onze distributeurs, bouwbedrijven en verwerkers. En als er eens iets mis gaat, gaan we dit samen oplossen. Naast de handelsgoederen zorgt Van Boven desgewenst ook voor de plaatsing van Lichtstraten en Lichtwanden met eigen montageteams in Nederland en België.

Innovatie

Een hecht team van medewerkers houdt zich voortdurend bezig met de ontwikkeling, toepassing, productie en montage van lichtdoorlatende producten. Rekening houdend met de laatste voorschriften op het gebied van isolatiewaarde, brandveiligheid en de vormgeving. Toepassingen, met overspanningen tot maar liefst 20 meter, van hoogwaardige materialen als polycarbonaat, acrylaat, pvc of polyester worden zo nodig aan de nieuwste eisen aangepast.

Ons daglicht komt in verschillende kleuren en intensiteiten. In de ochtend stimuleert de opkomende zon de aanmaak van het cortisol, een hormoon dat ons actiever maakt en onze concentratie versterkt. In de loop van de dag komt door een minder intens licht de productie van melatonine opgang. Dit hormoon maakt ons rustig en bereidt ons voor op de nacht. De daglichtproducten geven alle soorten daglicht door en helpen ons natuurlijke bioritme. Zo helpt voldoende daglicht om harmonieus de dag door te komen en vermoeidheid te verminderen.

Duurzaamheid

Wij geloven dat duurzaam ondernemen draait om mensen, omgeving en resultaat (people, planet, profit). Wij werken met elkaar aan oplossingen, met een zo minimaal mogelijke integrale druk op ons milieu. Dit bepaalt onze materiaalkeuze en de productiewijze: een kwaliteitsproduct heeft een lange levensduur en hoeft dus minder snel vervangen te worden. Zo vermindert het de druk op het gebruik van grondstoffen en energie.

Als bedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid en proberen we de druk op het klimaat en het milieu te verminderen. Daarvoor hebben we al verschillende acties ondernomen.

Zoveel mogelijk zonne-energie

Wij hebben daken voorzien van meer dan 1.000 (!) zonnepanelen, wat sinds 2016 al ruim 1,7 miljoen KwH aan energie (=COs) heeft bespaard. En natuurlijk maken we zoveel mogelijk gebruik van lichtdoorlatende platen. Zo valt er overdag zoveel mogelijk daglicht binnen. Hierdoor hebben we minder verlichting en verwarming nodig en besparen we energie. Bovendien is daglicht veel gezonder voor onze medewerkers.

Hergebruik van materialen

Wij streven naar hergebruik van alle verpakkingsmateriaal, dat bij ons binnenkomt en nog bruikbaar is voor verzendingen (karton, pallets, etc.). Dit is voor de ontvanger wellicht minder fraai om te zien, maar voorkomt onnodige verspilling van materialen. Daarbij hebben we op ons terrein een eigen milieustraat. Zodat we direct, sneller en makkelijker ons materiaal kunnen (laten) recyclen. Ook beperken wij zo maximaal ons rest- en zwerfafval uit de productie.

Een eigen milieustraat

Op ons terrein is een milieustraat, zodat we direct, sneller en makkelijker ons materiaal kunnen (laten) recyclen. Verder draagt onze eigen milieustraat bij aan het terugdringen van ‘zwervend’ materiaal.

© Van Boven® Daglichtoplossingen

Ontwerp en realisatie: Impuls