Lichtstraten met NEN-EN certificering

Lichtstraten laten veel, heel veel daglicht in een ruimte vallen. Dat geeft een bijzondere uitstraling aan het vertrek, een bepaalde sfeer die alleen met behulp van daglicht kan worden gecreëerd. Tevens lijkt de ruimte groter. Perfect voor een woonkeuken, expositieruimte of andere donkere ruimte die klasse kan gebruiken. Ontdek onze onbeperkte en gecertificeerde mogelijkheden voor de daglichtconstructies met lichtstraten.

Van Boven lichtstraten voor iedereen

Een lichtstraat is een constructie van aluminium met lichtdoorlatende platen, waardoor een zee van daglicht de ruimte kan binnenvallen. Van Boven lichtstraten vervaardigen we standaard uit hoogwaardige acrylaat platen of polycarbonaatplaten in combinatie met aluminium profielen.

Qua uitvoering zijn er eindeloze mogelijkheden; een koepel, piramide of driehoek en rechte of gebogen platen. Van Boven biedt variatiemogelijkheden voor een lichtstraat in elke gewenste vorm, standaard of op maat. Daglicht voor iedereen!

Novacryl acrylaat of polycarbonaat platen

We produceren de lichtdoorlatende platen voor de lichtstraat standaard van hoogwaardig acrylaat of van een vrijwel onbreekbare polycarbonaat, geschikt voor inbraak- of vandalismegevoelige plekken.

De polycarbonaat lichtdoorlatende platen voorzien we van een UV-beschermende coating. Hierdoor behouden de platen langer hun kleur. 

Verder kun je kiezen voor verschillende kleuren en diktes van de platen: glashelder, opaal of in kleur, enkel-, dubbel-, drie- of vierwandige uitvoering.

De materiaalkeuze en de uitvoering is afhankelijk van de toepassing en de eisen van de opdrachtgever. Kom je er niet uit, leg ons dan je vraag voor.

Aluminium profielen in vele variaties

Voor de constructie van de lichtstraat gebruiken wij aluminium profielen. We kunnen dit materiaal zowel brut als gemoffeld afwerken. Standaard wordt de constructie in een brute uitvoering geleverd. Het systeem is zelfdragend en wordt op een opstand op het dak gemonteerd.

Aluminium is licht en sterk. We kunnen standaard maximaal 9 meter overspannen en de standaardhoogte is ca. ⅕ van de breedte. Tevens hebben we aluminium profielen voor afwijkende hoogten, halve- of kwartcirkelvormen, piramide- en koepelvormen.

De productie van de aluminium profielen vindt plaats in onze eigen fabriek. Zo zijn we voor de fabricage en de levering van de lichtstraat niet afhankelijk van andere partijen.

Veiligheid, ventilatie en brandveiligheid

Van Van Boven kun je een totaalpakket verwachten. Daaronder vallen ook veiligheid, ventilatie en brandveiligheid.

In de Novacryl lichtstraten kunnen verschillende ventilatiesystemen toegepast worden. Van natuurlijke ventilatie door middel van roosters tot simpele, handmatig te bedienen ventilatiekleppen tot geavanceerde elektrische systemen voor automatische rook- en warmteafvoer (RWA). Door de combinatie van plaatmaterialen met brandvertragende eigenschappen en een goed ventilatiesysteem voldoen Van Boven lichtstraten aan de hoogste veiligheidseisen.

Onze gebogen lichtstraten en RWA-luiken zijn overeenkomstig de Europese normen getest en gecertificeerd. Getest op aerodynamische luchtdoorlaat, sneeuwbelasting, windbelasting, brandveiligheid, duurzaamheid en mechanische eigenschappen. Onze RWA-luiken zijn NEN-EN 12101-2 en NBN S-21-208-1 gecertificeerd. Van Boven lichtstraten zijn NEN-EN 14963 gecertificeerd.

Plaatsing van de lichtstraat

Geen ervaring met het plaatsen van een lichtstraat? Van Boven begeleidt elk project, groot of klein, van tekentafel tot de definitieve montage door onze eigen gespecialiseerde montageteams. En omdat we de productie van de lichtstraat en de montage ervan in eigen hand houden, realiseren we strakke planningen.

Lichtstraten van Van Boven, standaard of op maat, voldoen altijd en exact aan de hoogste kwaliteitseisen. Alle mogelijke constructies worden in nauw overleg met onze opdrachtgevers geproduceerd en gemonteerd. We zorgen dat ieder project geheel volgens je eisen wordt uitgevoerd. Meer informatie lees je in onze lichtstraten brochure of bezoek onze showroom.

Garantie

Garantiecertificaat wordt na oplevering op aanvraag toegezonden.