Lichtwanden voor gratis daglicht

Lichtwanden worden graag gebruikt door architecten en bouwers om meer daglicht binnen te laten vallen en mooiere ruimtes te creëren. De wanden zijn geschikt als gevelbekleding, maar zijn ook een prachtige lichtdoorlatende vervanger van een dichte binnenwand. Lichtwanden met kunststof lichtdoorlatende platen worden onder andere gebruikt in kantoren, restaurants, hotels, winkels, recepties en lobby’s. Van Boven heeft de juiste lichtwand voor elke ruimte.

Lichtwanden voor iedereen

De naam ‘lichtwand’ doet vermoeden dat de panelen alleen toegepast worden als gevelbekleding, maar ze worden tevens gebruikt als dakbedekking. De mogelijkheden van onze lichtwanden zijn eindeloos. Te denken valt aan een enkele wand voor standbouw tot volledige verticale beglazing. Afhankelijk van de toegepaste bevestigingsprofielen en het type paneel kunnen we grote overspanningen realiseren.

De NovaClick 1040 lichtbouwpanelen zijn naast de heldere en opale uitvoering ook in diverse kleuren leverbaar. Ontwerpers en architecten hebben dus een grote vrijheid in toepassing en uitvoering.

Een wind- en waterdicht systeem

Voor Van Boven lichtwanden gebruiken we NovaClick1040 lichtbouwpanelen in combinatie met aluminium bevestigingsprofielen. De bevestigingsprofielen voor Van Boven lichtwanden zijn verkrijgbaar in zowel brut als gemoffeld aluminium.

NovaClick1040 is een polycarbonaat lichtbouwpaneel dat speciaal ontwikkeld is voor toepassingen waar hoge eisen aan lichttransmissie en isolatiewaarde gesteld worden. De panelen zijn vervaardigd uit polycarbonaat en hebben een geëxtrudeerde mes- en groefverbinding, zodat er een water- en winddicht beglazingssysteem ontstaat. NovaClick1040 lichtbouwpanelen zijn door coëxtrusie voorzien van UV-bescherming en bestand tegen weersinvloeden.

Voordelen van NovaClick 1040 lichtbouwpaneleN

• Vervaardigd uit polycarbonaat
• Standaard verkrijgbaar in heldere en opale uitvoering, overige kleuren op aanvraag
• Hoge lichttransmissie en isolatiewaarde
• Eindeloze mogelijkheden in toepassing
• Voor wand-, dak- en shedkappen
• Water- en winddicht beglazingssysteem
• Snelle en probleemloze montage
• UV-protectie
• 10 jaar garantie op weersbestendigheid en breuk
• Temperatuurbestendigheid van -40 tot +120 C

Plaatsing van lichtwanden

Het ontwerp van de lichtwanden maakt eenvoudige plaatsing mogelijk. De aangevormde mes- en groefverbinding van de NovaClick1040 lichtbouwpanelen in combinatie met de beschikbare aluminium profielen garanderen probleemloze montage. Je kunt de plaatsing van lichtwanden ook overlaten aan onze gespecialiseerde montageteams.

Lichtwanden van Van Boven voldoen altijd en exact aan de hoogste kwaliteitseisen. Alle mogelijke constructies worden in nauw overleg geproduceerd en gemonteerd. We zorgen dat ieder project geheel volgens je eisen wordt uitgevoerd. Meer informatie lees je in onze brochure NovaClick lichtwanden. We heten je ook van harte welkom in onze showroom. Hier kun je het effect van lichtwanden bekijken en je vragen stellen aan onze experts.

Garantie

Garantiecertificaat wordt na oplevering op aanvraag toegezonden.