Lichtdoorlatende overkappingen van kunststof

Overkappingen zijn erg gewild om (nog meer) van daglicht te kunnen profiteren. De categorie ‘overkapping’ kun je heel breed zien: wij maken fietsenstallingen, tuinhuisjes, pergola’s, garages, carports, autowasstraten, luifels en terrasoverkappingen met kunststof lichtplaten. Ontdek onze eindeloze mogelijkheden voor lichtdoorlatende overkappingen.

Van Boven overkappingen voor iedereen

Van Boven overkappingen zijn gebaseerd op een constructie van aluminium gecombineerd met lichtdoorlatende kunststof platen. Qua uitvoering zijn er eindeloze mogelijkheden. Met gebogen of vlakke lichtplaten en diverse aluminium profielen construeren we een overkapping in elke gewenste vorm, standaard of op maat. Daglicht voor iedereen!

Standaard overkappingen of maatwerk

Van Boven maakt alle soorten overkappingen. Voor de carport en terrasoverkapping ontwikkelden we standaard producten. Dit heeft verschillende voordelen. Uiteraard is het altijd mogelijk om een overkapping of luifel geheel op maat samen te stellen.

Lees hier meer over carports
Hier lees je meer over terrasoverkappingen

Duurzame kunststof lichtplaten

Het standaard materiaal voor de lichtplaten in de overkapping is hoogwaardig acrylaat of nagenoeg onverwoestbaar polycarbonaat, voorzien van UV-beschermende coating. Wij bieden je de keuze in verschillende diktes en kleuren. Zo kun je kiezen voor glashelder, opaal of brons. Elke kleur heeft zijn eigen karakter en lichttransmissie. Glasheldere kunststof platen laten het meeste daglicht door, maar onder bijvoorbeeld een terrasoverkapping kan de temperatuur daardoor snel oplopen.

Kom je er niet uit welke kunststof lichtplaten het meest geschikt zijn voor je overkapping, leg je vraag dan voor aan onze experts. Mail naar projectbouw@van-boven.com of bel 0183 633477.

Strakke aluminium profielen

Voor de constructie van een overkapping gebruiken wij aluminium profielen. Dit materiaal kunnen we brut, geanodiseerd of gemoffeld afwerken. Standaard wordt de constructie in een brute uitvoering geleverd. Onze aluminium constructie is zelfdragend en kunnen we op iedere ondergrond plaatsen.

Een ander voordeel van aluminium is de sterkte van het materiaal. Daardoor zijn er vele uitvoeringen voor een overkapping mogelijk, standaard zelfs tot maximaal 9 meter overspanning.

De aluminium profielen produceren we in eigen huis. We zijn dus niet afhankelijk van een derde partij voor de constructie en levering van de overkapping.

Plaatsing van de overkapping

Van Boven biedt je een totaalplaatje aan voor het realiseren van een overkapping, van inmeten tot ontwerp, productie en montage. Geen ervaring het met plaatsen van een overkapping? Voor onze eigen gespecialiseerde montageteams is het dagelijks werk. Profiteer dus van onze ervaring en laat je overkapping door ons plaatsen.

Overkappingen van Van Boven, zowel standaard als maatwerk, voldoen altijd en exact aan de hoogste kwaliteitseisen. Neem contact op met Van Boven of kom langs in onze showroom om het effect van de verschillende materialen zelf te zien.

Garantie

Garantiecertificaat wordt na oplevering op aanvraag toegezonden.