Suncooler

11 februari 2021

Voor lichtkoepels en daklichten hebben wij de SunCooler ontwikkeld. Lichtkoepels zorgen voor het binnenbrengen van licht in de werkplaats, loods of in uw huis. Naast Licht komt er ook veel warmte binnen. In de zomer kan dit tot hoge temperaturen leiden in de ruimte. De SunCooler houdt warmte tegen en zorgt voor een lichte verduistering.

 • Compleet pakket
 • Reduceert warmte met 60-70%
 • Bespaart koelingskosten
 • Laat 70-80% van het licht door

De SunCooler is wit en reflecteert daardoor veel zonlicht maar laat ook daglicht toe in uw leef- of werkruimte. De SunCooler behoudt 70-80% van de lichtopbrengst en levert 60-70% warmte reductie. Dit omdat naast de lichtreflectie er ook een gedeelte van het infrarood licht (stralings warmte) geabsorbeerd wordt door de Suncooler voordat dit de daklichten op kan warmen en deze de stralingswarmte naar binnen door kan geven.

Warmte eenmaal onder de koepel zal zich snel verspreiden door de ruimte.

Gevoelsmatig ga je van ‘veel te warm’ naar een ‘zeer aangenaam’ effect. De winst is erg groot. Lichtkoepels zijn van glas, acrylaat of polycarbonaat. De SunCooler beschermt tevens tegen het dof worden van het daklicht door UV straling. We hebben uiteraard een enorm aantal standaard maten maar ook maken wij de SunCooler voor u op maat.

Voordelen SunCooler:

 1. Warmtereductie 60-70%
 2. Minder koelingskosten = CO2 reductie
 3. Personeelstevredenheid
 4. Laat 70-80% van het licht door
 5. Terugverdientijd
 6. Eenvoudige montage
 7. Minder onderhoud